tirsdag den 14. august 2012

Første uge i Staterne

I dag er det en uge siden vi rejste fra Danmark. Vi bor hele august i en lejlighed tæt på Hudson River og Troy, og børnene er jublende begejstrede for swimmingpoolen, som de benyttter meget flittigt.






To dage efter vi ankom, regnede det massivt hele dagen, men hvad gør det? - Ungerne stod klar i badetøj fra morgenstunden, og blev derfor ovenud skuffede, da det gik op for dem, at poolen var lukket.



En af de ting som er markant anderledes i USA, er amerikanernes sans for sikkerhed. I den lille pool der hører til lejlighedskomplekset, sidder der en livredder fra morgen til aften, og der er under ingen omstændigheder nogle der bader, hvis ikke han er der.  I går måtte børnene gå op, fordi han skulle hente vand i 2 min.

Nå, men tilbage til regnvejrsdagen. Når poolen var lukket måtte vi finde på noget andet, og vi kørte mod syd for at finde bjerge, vandfald og søer man kunne svømme i. Selv om regnen forsatte, nød vi det flotte landskab med enorme bjerge og vandløb. Første stop var et vandfald og ca. 100 meter før vi nåede frem var der advarselsskilte overalt: "Pas på glatte sten" "Pas på dit", "pas på dat.." Heldigvis lod vi os ikke skræmme og nåede frem til vandfaldets udmunding. Da klippevæggen gik meget brat ned, kunne vi ikke se vandfaldet  (vi må finde dalen, hvor man kan se det nedefra en anden dag), men børnene hyggede sig med at klatre på sten og soppe i elven.



Bagefter fandt vi et campingområde ved en skøn sø hvor ungerne endelig fik mulighed for at svømme. Agnes har lært at svømme under vand, og havde hele dagen glædet sig til at vise mig det. Vi var de eneste, der havde lyst til at svømme i regnvejr, men hele 3 livreddere holdt øje med, at der ikke skete noget med os!! Området var rigtig fint, så måske vender vi tilbage med telt og trangia.
På vej hjem prøvede vi at få varmen med en kop kakao og donuts på "Dunkin Donuts", men uden held, da airconditionen kører for fuld kraft alle steder uanset temperaturen udenfor.

Lørdag stod den på badning i poolen, indtil der kunne høres tordenbrag i det fjerneog livredderen beordrede os op. Så tog vi på indkøb i "Target" for at købe ind til Elias' fødselsdag. I butikken kan man købe stort set ALT og vi fik bl.a. købt skoletaske til Agnes.
Om aftenen gik vi på "Dinosaur", som er et biker-barbecue sted lige ned til floden med høj musik og spareribs i lange baner.



Vi fejrede Elias' fødselsdag hos Lis og Frede med hele familen inden vi rejste, men skulle selvfølgelig gøre noget ud af dagen alligevel. Så søndag morgen blev han vækket med morgensang, og så skulle han på jagt efter dollars, som vi havde gemt forskellige steder i lejligheden. Han havde bestilt boller og amerikanske pandekager til morgenmad og så drønede vi ellers afsted mod "Six Flags" - en stor forlystelsespark 45. min. herfra.



Da vejret var strålende, var der også andre der havde fået den gode idé, men det lykkedes da at prøve nogle sjove ting, efter at have stået en del i kø. Bl.a. prøvede Elias og Lars en vandrutchebane, der var temmelig vild. Se evt. følgende link, hvor nogle andre prøver den: http://www.youtube.com/watchv=9zmXYYa3HQQ&feature=related

Sådan en dag med menneskemylder overalt, må man gang på gang undre sig over hvor mange enormt overvægtige mennesker, der komme slentrende med gigantiske refill colaer i hånden. Det mest triste er alle børnene - hver 3. amerikanske barn har for mange kilo på sidebenene, og der er fristelser på hvert et gadehjørne..
Vores billetter til "Six Flags" gælder et par måneder endnu, så vi vender tilbage en dag, hvor der ikke er så mange andre. Vi sluttede dagen af med at gå på "Chipotle" - en af vores nye yndlingsfastfood steder med rigtig lækker, sund:-)mexicansk mad.

I dag har vi fået nøglerne til vores hus og mødt ejeren. Gulvtæpperne var blevet renset, og der var købt nyt komfur og køleskab. Børnene syntes der var hyggeligt, og det bliver dejligt at få et rigtg hjem igen, når vores møbler kommer først i september. Bagefter fik vi indmeldt børnene i skole, hvilket er en meget omstændig ting herovre. Der var f.eks. en sygeplejerske til stede, som tjekkede alle journaler, og børnene slipper ikke helt for at skulle vaccineres. Det tog over 2 timer, og vi var fuldtændig drænede for energi bagefter over, at skulle give og modtage så mange informationer på en gang. Børnene fik mange roser for deres tålmodighed, og da klokken var blevet mange tog vi på "Five Guys" på vej hjem.



I morgen begynder hverdagen så småt, da Lars begynder at arbejde. Skolen begynder først d. 6. september, så de næste uger står den på på mors hjemmeskole med dansk, engelsk og en masse svømning på skemaet:-)











5 kommentarer:

  1. Det ser rigtig godt ud! Hvor er det sjovt, at I har en "Six Flags" i nærheden. Meget hyggelig forlystelsespark, som Frikkerne også havde ca. 45 min. til.....
    Tillykke til Elias!

    SvarSlet
  2. Spændende at følge jer - og ja, man skal virkelig passe på de der kalorier, for de er overalt ;-). Om ikke andet i mængderne... Dejligt med lidt tid inden skolestart til at udforske og lige få tingene (og indtrykkene) lidt mere på plads

    SvarSlet
  3. Dejligt at høre I har det godt. Vi glæder os til at læse mere :-)

    SvarSlet
  4. Tak for en levende beskrivelse incl. billeder af Jeres 1. uge.

    SvarSlet
  5. Hvor er det fedt, at I har swimmingpool. Held og lykke med første dag som hjemmegående husmoder ;-)

    SvarSlet