lørdag den 18. januar 2014

Farvel til NY og forlystelsesparkmarathon

Oven på en meget begivenhedsrig uge, er vi ankommet til Houston Texas, hvor vi besøger min onkel David, og har mødt hans kone og børn for første gang. Min fætter Ilan og hans kæreste er her også, så det er et hyggeligt gensyn med familie, jeg ikke har set meget længe.

For en uge siden styrtede vi rundt og gjorde vores hus i NY rent. At flytte, pakke og ordne praktiske ting, er den mindst sjove del af at rykke til udlandet, men det hele gik heldigvis ret smertefrit. Nogle af vores venner købte vores bil og Lars lejede en tæpperenser, så huset var rent nok til, at vi kunne få vores depositum tilbage. Da alle vores ting blev pakket og sendt afsted fem dage før vi skulle rejse, havde mange af vores venner inviteret os til at spise, så vi havde et heftigt socialt program, og mange sørgelige farvelseancer i dagene inden afrejsen.
Farvel til fodboldholdet


Farvel til naboerne

Farvel til veninderne
Lørdag var vi inviteret hjem til Sharon og Brian, hvor vores andre venner Sarah og Steve også kom. Dagen inden havde Siljas veninder havde arrangeret et surprise sleepover, til stor glæde og i skolen delte ungerne slik og små kort med deres kontaktinfo, så vi kan holde forbindelsen ved lige.
Sidste aften tog vi på Dinosaur til en sidste gang spareribs med Tom, Anja og Jack, og mandag var til tid til at drage videre.
Farvel til Tom

Vi ankom til Orlando sent mandag aften, og kunne straks mærke det varme klima. Da jeg begejstret spurgte børnene, om de havde set palmer før, svarede Agnes tørt, at dem havde hun set i Lalandia..! Vi var godt trætte og set i bakspejlet, ville det nok have været rart med en slapperdag, inden vi gik i gang med fire forlystelsesparker på fire dage! Lars er ikke til larm og vilde rutchebaner, så for ham har dagene gået langsomt. For resten af familien har de sidste dages vilde forlystelser og oplevelser, været som en ordentlig omgang lykkepiller, så alt det triste ved at sige farvel til NY, er kommet helt i baggrunden. Orlando er et Slaraffenland hvad angår sjove parker, men vi havde på forhånd besluttet os for to dage i Disney og to dage i Universal. I Disney er der hele fire parker, som er så store, at du kun kan nå en om dagen.
Disney here we come..
Vi lagde ud med  Magic Kingdom, som er klassisk Disney med prinsesseslot og parader. Jeg var der med mine forældre for 30 år siden, og det var pudsigt at opleve, hvordan der kom flere minder frem fra turen i løbet af dagen. En af de forlystelser jeg kunne huske, var en rutchebane i mørke som hed Space Mountain, og den var lige så vild og sjov, som jeg huskede den! Klokken 20 lukkede parken med fyrværkeri og lysshow på slottet.






Dagen efter tog vi til Epcot, som har et naturvidenskabeligt fremtidstema. Her fik vi fik bl.a. prøvet en tur i rummet med en simulator, der landede på Mars, og prøvet en racertur i en Chevrolet. Derudover har de en afdeling med forskellige lande og vi fik en Shawarma i Marokko og en fastelavnsbolle i Norge:-) I Disney kunne man downloade en app, så man hele tiden kunne holde øje med ventetiden til forlystelserne, og derudover kunne man vælge 3 fastpass, hvor man kunne springe køen over – smart og med til at gøre dagene rigtig gode.
Her spiser man på en Rumfærge..


Shawarmatid i Marokko

Tredje dag tog vi i Universal, som er en forlystelsespark baseret på film. I Californien har de en lignede park, som jeg besøgte, da jeg rejste rundt efter gymnasiet. Desværre var den i Florida ikke lige så god, og det var mere en park med vilde ting man kunne prøve, end en park hvor man blev klogere på filmkunst. Ungerne var modige nok til den vildeste rollercoaster ”Rock-It ”, hvor man selv kunne vælge hvilken musik man ville høre undervejs.


Senere blev Agnes skræmt fra vid og sans i ”The Mummy”, hvor mumieskeletter pludselig dukkede op og sagde bøh og senere på turen, kom man ind i rum hvor loftet brændte.. 

I Simpson afdelingen fortærede ungerne en kæmpe donut, og om det var den, eller overanstrengelse ved jeg ikke, men pludselig fik Agnes en allergisk reaktion med kløe over hele kroppen.



Da vi på kortet så, at der var en samariter lige i nærheden, gik vi ind for at høre om de havde noget creme eller antihestamin, men i stedet blev hun lagt på en seng, fik målt blodtryk osv. Da det blev ved med at klø, synes en af de overordnede at hun skulle have målt hjerterytme mm, så pludselig stod der 2 ambulance folk med båre og stak en måler ind i næsen på hende. Fuldstændig ude af proportioner, men egentlig meget underholdende.. Efter noget tid fik vi da lov at gå med ekstra kløestillende creme i lommen.

Agnes på briksen..

Fredag var det tid til Adventure land, som har en Harry Potter afdeling – den del af turen som vores børn havde glædet sig allermest til. Når man er inkarneret fan og har læst alle bøgerne tre gange, er det meget stort at gå ind i landsbyen Hogsmeade, og kunne gå ind i HoneyDukes og købe slik, og vores unger har i et år sparet på lommepengene, så de kunne bruge dem der. Agnes investerede i en Hogwards kappe og en tryllestav og Elias købte en hue og halstørklæde.


Ellers fik vi smagt en ingefærøl - eller butterbeer som det hed på engelsk, og den var faktisk rigtig god. Resten af parken var også super og vi blev bl.a. plaskvåde i to af deres forlystelser i vand, og prøvede deres Hulk rollercoaster med 8 loops. Normalt ville jeg skrige hele vejen, men efter fire dage var jeg blevet total hærdet, og prøvede den flere gange uden at få ondt i halsen.. 
Lars mener at vi har fået forlystelser nok til de næste ti år, mens vi andre er blevet helt adrenalinkick afhængige, men lige nu satser vi på nogle forholdsvis rolige dage her i Texas. 


1 kommentar:

  1. Det lyder helt fantastisk dejligt! De der parker er for fede....
    Flotte Harry Potter ting de har købt!
    Håber, I virkelig får nydt Texas og Mexico inden I vender næserne hjem igen.
    Agnes' kommentar om palmerne var iøvrigt i særklasse. Hun var ikke lige sådan at imponere!

    SvarSlet